Next level in
food safety!
We strive to be worthy of recognition as the most
reliable, fastest and customer oriented independent
laboratory in food and feed safety analyses.

Microbiologie

Stel, u gaat een nieuwe auto kopen.

Nadat u eindelijk een keuze heeft kunnen maken binnen de vele merken welke deze branche rijk is, is nu het moment gekomen om te bepalen welk type het gaat worden. Willen we de 150 pk of toch de 200 pk versie. En in welke kleur? Zwart of wit, welke de prijs een beetje kunnen drukken, of toch de metallic gespoten kleur indigo blauw. Dit is wel tegen meerprijs. Wordt het dan de veel duurdere elektrische versie of toch maar de Benzine of Diesel? En welk soort verlichting…… etc.

Zoals je ziet zijn hier vele keuzes en opties te bedenken bij het uitzoeken en samenstellen van een auto. Maar vaak neemt men de veiligheidsopties op de koop toe, en gaan er van uit gaat dat deze gewoon goed geregeld zijn. Deze zijn namelijk wettelijk geregeld (zoals de moderne verlichting, derde remlicht, remmen, ABS, kreukelzones, stuurbekrachtiging, veiligheidsgordel(s), etc.).

Ditzelfde verhaal geldt ook voor uw producten. U heeft uw keuze gemaakt op een grondstof of eindproduct welke past binnen uw gebied. Maar hoe zit het nu met de eigenlijke kwaliteit van dit product? Kunt u er zo maar vanuit gaan dat het product wat u koopt ook de gestelde eisen en normen bevatten welke (waren) wettelijk zijn vastgesteld? Hoe zit het dus met de voedselveiligheid van dit product? Bevat het product geen pathogene micro-organismen zoals Salmonella, Listeria of Eschrichia coli? En kunt u, naast de wettelijk geregelde parameters, meer inzicht krijgen in de microbiologische gesteldheid van dit product?

Op deze en andere microbiologisch gerelateerde vragen kan QTI-services u het antwoord bieden.

Hiervoor heeft QTI-services een nieuw state-of-the-art ML2 (Microbiologisch Laboratorium, Klasse II) ingericht.

Of het nu gaat om een Totaal kiemgetal analyse via de klassieke methode of de bepaling van Salmonella of andere pathogene organismen met behulp van de uiterst gevoelige en wereldwijd geaccepteerde PCR (polymerase chain reaction) analyse.

Ook zullen daar waar mogelijk alternatieve snellere analysetechnieken worden gebruik. Denkend bijvoorbeeld aan de Gisten en Schimmel analyse welke maar 3 i.p.v. 5 testdagen in beslag neemt.

Een kleine greep uit ons Microbiologisch portfolio:

  • Totaal Kiemgetal
  • Gisten en/of Schimmels (3 dagen versie)
  • Enterobacteriaceae (klassiek + PCR)
  • Bacillus cereus
  • Escherichia coli
  • Coagulase positieve Staphylococcen
  • Salmonella (PCR)
  • Cronobacter spp. (PCR)
  • Listeria monocytogenes  (klassiek + PCR)

Vraag naar de uitgebreidere mogelijkheden omtrent het aanbod aan microbiologische analyses.

Ook op het gebied van voeding-gerelateerde virologie zullen in de toekomst analyses worden aangeboden. Hou hiervoor de website in de gaten of neem contact met ons op.